Een ontbijt in Rusland is stevig en uitgebreid, bestaat uit brood, worst, kaas, jam, ei en er wordt ook altijd een warm gerecht geserveerd, variërend van een bord pap tot rijst met een gehaktbal. Ook zijn er vaak de beroemde Russische pannenkoeken met hartige vulling, honing of zure room.
Lunch en diner zijn beide warme maaltijden. De aardappelen, groente, vlees (kip of vis) is ook in Rusland bekend, maar nooit compleet zonder de vierde component: brood.

Speciale gerechten in Rusland
Kaviaar is zonder twijfel het bekendste wat de Russische keuken heeft voortgebracht. Verder zijn er heerlijke salades en een aantal stevige soepen zoals bietensoep en koolsoep,  rijke kruidige soep met vlees en , met vlees gevulde 'ravioli ' afkomstig uit Siberië, worden geserveerd in bouillon of met zure room.

Drinken in Rusland
In Rusland wordt voornamelijk thee, gedronken. De nationale drank wodka wordt in restaurants niet per glas, maar per gram op de menukaart vermeld, waarbij 50 gram gelijk staat aan een glaasje. Een drank die nooit ontbreekt op een feestelijk gedekte tafel is de Russische champagne, die in de varianten zoet en ‘half zoet’ verkrijgbaar is. Wijn, bier en mineraalwater zijn overal verkrijgbaar, maar wijn is duur en het Russische mineraalwater smaakt anders dan bij ons omdat het veel mineralen bevat.

Maak jouw eigen website met JouwWeb